Certifierad inredare, homestylist och inredningskonsult

  • Distansutbildning – plugga hemma i lugn och ro
  • Lämna in uppgifter och få personliga kommentarer från din lärare via telefon och mail
  • Arbeta som inredare direkt när du är klar
  • Bli säker i dina inredningsval och arbeta med homestyling samt inredning hos privatpersoner och företag
7

Plugga inredning hemma i lugn och ro i ditt eget tempo

I inredningsutbidningen kommer du läsa in flera block med teori men också utföra uppgifter som är både teoretiska och praktiska. Du kommer lära dig styla inför en bostadsförsäljning genom att göra fysiska stylingar. Du kommer lära dig hur du möblerar en bostad där utgångspunkten är Feng shui. Du lär dig färglära och hur färg påverkar oss på olika sätt. Du får även lära dig det viktigaste inom ljussättning av olika rum.

Vi kommer gå igenom grunder i fotografering samt hur du ska marknadsföra dig som inredare när du är klar med utbildningen. Utbildningen passar både dig som vill starta eget, ta anställning hos något inredningsföretag eller för dig som har ett stort intresse för inredning och vill lära dig mer.

Du kan efter avslutad kurs göra homestyling inför en försäljning eller ta uppdrag för privatpersoner och inreda deras hem.

Jobba som professionell inredare mot både privata sektorn och den kommersiella

Inredningsutbildningen på distans ger dig många möjligheter. Efter din utbildning har du många valmöjligheter. Kanske älskar du inredning och vill bara lära dig mer eller så vill du arbeta med inredning på heltid, antingen som anställd på någon homestylingfirma eller som egenföretagare.

Utbildningen fokuserar på att du ska kunna ha ett arbete och försörja dig som inredare eller homestylist. Utbildningen innehåller omfattande teoretisk utbildning och övningar samt hemuppgifter och efter avslutad och godkänd utbildning får du ett certifieringsbevis som visar att du genomfört hela utbildningen och vad den innehåller.

Du kan nu titulera dig Certifierad inredare, homestylist och inredningskonsult. Under utbildningens gång har du alltid tillgång till din kursledare som guidar dig i dina frågor så att du kan nå dina drömmar.

Innehåll i utbildning

Block 1

Vad är Feng shui?
Kraftpositioner
Chi
Rensa i röran
De fem elementen
Yin och yang
Så här skapar du stilleben
Baguan
Rummets olika ytor
Uppmätningar och ritningar i 2D, 3D eller för hand
Symboler för planritningar
Rumsuppfattning
Dimensioner i rummet
Mönsterpåverkan
Skapa rum i rummet
Hänga gardiner rätt
Akustik i ett rum
Inreda olika rumstyper
Stilhistoria

Block 2

Färglära
Färgupplevelse
Olika nyanser av vitt
Checklista färgsättning av rum
Tapeter och olika mönster
Mönster och färg ihop
Fondvägg
Hänga tavlor på rätt sätt
Tavelväggar
Skapa säljande moodboards
Få dina moodboards att sticka ut
Moodboard digitalt eller för hand
Skapa inredningsförslag till kund
Inred ett rum för flera användningsområden
Formgivare genom tiderna
Skapa moodboards till kund

Block 3

Ljus och CHI
Belysningstermer
Ljuskällor
Ljusets färg och färgåtergivning
Ljus och bländning
Ljussättning
Olika armaturer för olika användningsområden
Planering av ljussättning i ett rum
Checklista – rum för rum
Textilier
Egenskaper textilier
Mattor
Olika typer av golv
Materiallära
Inredningsstilar
Skapa inköpslista till kund
Dina framtidstankar

Block 4

Varför ska kunden välja homestyling?
Tänk på det här vid en homestyling
Textilier vid en homestyling
Möblering efter rumstyp
Det är detaljerna som gör det
Belysning
Rumsgenomgång – Rum för rum
Så här går en homestyling till
Checklista inför homestyling
Inred utomhus
Färgsättning utomhus
Belysning utomhus
Gör din egen portfolio
Fotografering
Att arbeta som inredare
Behovsanalys
Skapa en inköpslista till kund
Presentationsteknik
Konsultation med kund
Dokumentmallar inför ett första möte med kund (Filer att ladda ner)
Egen verksamhet och marknadsföring

Efter att ha genomfört och blivit godkänd på det praktiska certifieringsprovet får du ditt certifikat på att du har läst till Certifierad inredare homestylist och inredningskonsult.

Det här får du

Efter att du har anmält dig till utbildningen får du ditt startpaket skickat till dig inom en vecka. I utbildningen ingår allt material du behöver för att klara av kursen. Du får en pärm med kursmaterial, skallinjal och millimeterpapper, färgvifta samt inredningsböcker. Se lista med innehåll här.

Du får även tillgång till din elevportal med videomaterial, bilder, text, nedladdningsbara dokument och mallar. Kursledaren kan enkelt kan följa dig och tilldelar dig inläsningsmaterialet block efter block tills du blir godkänd och slutligen för ditt certifikat.

I portalen kan du även se vilka andra elever som är online. Du läser in teorin (i textform), ett block i taget och får efter varje block uppgifter att lämna in via mail, post eller via din elevsida på vår hemsida.

När dina uppgifter för varje block är rättade och godkända skickar vi dig nästa block. Du ska ta dig igenom 4 block och efter det avslutas allt med ett certifieringsprov med praktiska uppgifter/stylingar. Certifieringsprovet är det enda som är tidsbegränsat och du har tre veckor på dig att slutföra certifieringsprovet.

Förkunskaper

Inga särskilda förkunskaper krävs. Utbildningen kan läsas som nybörjare. Älskar du att arbeta praktiskt med händerna och skapa? Älskar du design och vill lära dig hur man skapar harmoni i ditt och i andras hem? Då passar den här inredningskursen dig perfekt!

För vem

Utbildningen är för alla som vill arbeta med inredning på något sätt. I materialet fokuserar vi på inredning för homestyling samt inredning för privatpersoner och företag. Du kommer få de verktyg du behöver för att tryggt kunna presentera dina inredningsförslag för kund.

Kursens mål

Målet med utbildning är att du ska känna dig trygg i dina inredningsval och att du ska få de verktyg du behöver för att antingen starta eget inom inredning eller ta anställning och arbeta som inredare på heltid.

Programvara till utbildningen

Du behöver ingen speciell programvara för att kunna utföra utbildningen utan de vanligaste som Word, till att skriva i och tex PowerPoint eller liknande för att göra moodboards. Du kommer att skapa en del gratiskonton online för att kunna göra andra uppgifter så som t ex planritningar i 2D eller 3D.

Kursledaren

Under utbildningens gång har du alltid tillgång till din kursledare som guidar dig i dina frågor så att du kan nå dina drömmar. Hör av dig via telefon eller mail om du har några funderingar.

Pris

Utbildningen kostar 22.900 kr och kan betalas med kort, faktura eller delbetalning via Billmate. Du beställer utbildningen på Interiörskolans hemsida.

Har du frågor?

Om du undrar över någonting är du välkommen att kontakta Interiörskolan på telefon 0705-13 08 14 eller info@interiorskolan.se

Under utbildningens gång har du alltid tillgång till mig, din kursledare som guidar dig i dina frågor så att du kan nå dina drömmar. Hör gärna av dig om du har några funderingar. 0705-13 08 14 | info@interiorskolan.se