Bli en stjärna på sociala medier och marknadsföring genom att gå vår kurs
Social Media PRO

  • Distanskurs – lär dig hemma i lugn och ro
  • Flera uppgifter för dig att göra under kursens
  • Verktyg/lathundar att spara ner som du har nytta av genom hela arbetslivet
  • Bli säker på content-planering när det gäller sociala medier och hemsida
  • Lär dig om kommunikation – vad är det som engagerar
  • Lär dig grunderna i annonsering och hur du ska nå din målgrupp
7

Kurs sociala medier och content

Tycker du det är svårt att få ihop helheten med dina inlägg för ditt eller någon annans företag. Du kanske har tappat den röda tråden och har tomt på idéer till nya inlägg och content på hemsidan?

Att få trafik till sin hemsida eller annat mål kräver bra planering av både närvaron i sociala medier, marknadsföring, content på olika sociala kanaler men också planering av innehållet på din hemsida.

I kursen kommer du lära dig hantera sociala kanaler och planera för att få ett jämt flöde på innehåll som skapar engagemang och intresse för följarna. Ett bra och planerat content till hemsidan skapar även fler besökare vilket kan öka intäkterna.

Du kommer även få lära dig hur du annonserar med hjälp av Ads Manager och hur du skapar content till din hemsida där du tänker på bra SEO-arbete (Sökordsoptimering). Du kommer också få lära dig om hur du hittar statistik och hur du läser av den.

Efter kusen kommer du ha den kunskap och de verktyg som krävs för att hantera sociala kanaler och content till hemsida för ditt företag eller det företag du är anställd på.

Kursen avslutas med ett diplom som bevis på att du gått kursen Social Media PRO.

Förkunskapskrav

Inga förkunskaper krävs för att gå kursen. Du bör ha en företagssida på Facebook eller tillgång till en. Du kanske är anställd på ett företag och ska sköta deras sociala kanaler eller så har du ett eget företag och vill bli bättre på närvaron där eller så vill du arbeta på en byrå som sköter andra företags sociala kanaler.

Innehåll i kursen

Du kommer gå igenom 4 olika block med video- text- och bildmaterial samt nedladdningsbara lathundar och malldokument.

Block 1

Yrket social media manager och en bra grund av content

Analysering av nuläget, marknadsplan samt SWOT-analys

Block 2

Content sociala kanaler

Analysering av nuläget, marknadsplan samt SWOT-analys

Block 3

Variation av content på sociala kanaler och i mailutskick

Analysering av nuläget, marknadsplan samt SWOT-analys

Block 4

Att sätta upp mål och mäta resultat

Analysering av nuläget, marknadsplan samt SWOT-analys

Det här kommer du klara av efter kursen

Sätta mål

Planera content, sätta mål och läsa av statistik.

Tips Filformat

Engagera följare och målgrupp med rätt typ av content.

Färgrymder

Annonsera dina inlägg för att driva trafik till sida eller skapa leads.

Intervjuer

Veta vad du ska tillföra till er hemsdia för att besökarna ska hitta den och stanna kvar.

Efter att ha genomfört kursen får du ditt diplom som visar att du gått kursen och vad den innehåller. Inga av uppgifterna du gör ska lämnas in för bedömning.

Det här får du

Kursen finns i två varianter (Plus och Klassrum). Antingen kan du köpa alla tio moduler med tio olika illustrationsövningar ”Plus” för 12.000 kr. I den här kursen får du tillgång till din kursledare Sara Forsberg unikt för dig och personlig återkoppling via videochatt.

I den andra varianten, ”Klassrum”, som kostar 7.900 kr får du tillgång till åtta moduler och återkoppling i grupp/klassrum online tillsammans med andra kursdeltagare. Ni samlas en gång i veckan i ett onlinemöte där kursledaren Sara Forsberg finns tillgänglig. De block som ingår är modul 3-10.

I båda kurserna får du även tillgång till ett avsnitt med hur du bygger din portfolio samt genomgång av filformat, färgrymder och upplösning av bilder. Det ingår även unika intervjuer med verksamma professionella illustratörer.

När du är klar med din kurs får du ditt diplom som visar att du gått kursen och vad den innehåller.

Kursens mål

Målet med kursen är efter avslutad kurs känna dig säker på hur du ska hantera dina sociala kanaler, skapa bra content med bild, text och rörligt på sociala kanaler, skapa text till hemsida med bra SEO, sätta upp mål och följa upp statistik för dina sociala kanaler, förstå algoritmer och kunna annonsera ditna inlägg på bästa sätt.

 

För vem

Denna kursen riktar sig till dig som har hand om sociala kanaler och vill utvecklas inom ämnet.

Programvara till kursen

Du behöver inga speciella program för att gå kursen. Vi kommer att använda Excel i Google docs och om du vill skapa konto på Facebook Business Manager och Google Analytics som är gratis.

 

Kursledaren Jennie Wallgren

Jennie har arbetat som Grafisk Formgivare och Art Director hela sitt yrkesliv, både som anställd på reklambyrå, InHouse på ett företag samt som frilansare i eget företag. I och med att arbetsmarknaden ändrar sig hela tiden har det varut oundviktigt att inte bredda sin digitala kunskap för att hänga med i utvecklingen. Att kunna hela kedjan från framtagning av grafiskt material till annonsering, formatanpassning för olika kanaler, rörligt material, fotografering och hur man når sin målgrupp digitalt samt läser av statistik är nu A och O även om man inte arbetar aktivt i alla moment utan det finns flera medarbetare som alla ansvarar för sitt område.

– I och med mina 22 arbetsår inom ämnet har jag en bred och gedigen kuskap att lära ut. Jag har lagt upp den här kursen så som jag själv skulle vilja att en kurs såg ut om jag skulle gå en idag.

Varmt välkommen till min kurs!

//Jennie Wallgren

Pris

Kursen kostar 8.900 kr och kan betalas med kort, faktura eller delbetalning via Billmate

 

 

Kursstart

Löpande

Har du frågor?

Om du undrar över någonting är du välkommen att kontakta Kloka Kurser på telefon 0705-13 08 14 eller info@klokakurser.se

Under kursens gång har du alltid tillgång till mig, Jennie Wallgren, din kursledare som guidar dig i dina frågor så att du kan komma vidare och slutföra kursen. Hör gärna av dig om du har några funderingar info@klokakurser.se

Financial Advisor

Get a Free Consultation

Financial Planning & Management

Wealth Management

Vestibulum ac diam sit amet quam vehicula elementum sed sit amet dui sapien massa.

Retirement Planning

Vestibulum ac diam sit amet quam vehicula elementum sed sit amet dui sapien massa.

Family Office

Vestibulum ac diam sit amet quam vehicula elementum sed sit amet dui sapien massa.

Financial Education

Vestibulum ac diam sit amet quam vehicula elementum sed sit amet dui sapien massa.
Praesent sapien massa, convallis a pellentesque nec, egestas non nisi. Vivamus suscipit tortor eget felis porttitor.
– Robert Jonson

401(k) Advice and Management

Curabitur arcu erat, accumsan id imperdiet et, porttitor at sem. Pellentesque in ipsum id orci porta dapibus. Pellentesque in ipsum id orci porta dapibus. Proin eget tortor risu

Retirement Income Planning

Curabitur arcu erat, accumsan id imperdiet et, porttitor at sem. Pellentesque in ipsum id orci porta dapibus. Pellentesque in ipsum id orci porta dapibus. Proin eget tortor risu
45%

Praesent Sapien Massa Convallis

Our Mission Is to Build the Foundation of a Secure Future

Proin eget tortor risus. Pellentesque in ipsum id orci porta dapibus. Praesent sapien massa, convallis a pellentesque nec, egestas
Future

Address

1234 Divi St. #1000 San Francisco, CA 94220

Email

hello@divifinancialadvisor.com