Certifierad inredare och homestylist

  • Digital distansutbildning i din egna takt
  • Lämna in uppgifter och få personliga kommentarer från professionella lärare via mail
  • När du är klar kan du arbeta som inredare i egen regi eller som anställd
  • Få djup kunskap om färg, belysning, möblering samt golv- och textilval och arbeta med homestyling samt inredning hos privatpersoner och företag
7

Läs till inredare på distans hemma i lugn och ro

I inredningsutbidningen kommer du läsa in flera block med teori men också utföra uppgifter som är både teoretiska och praktiska. Du kommer lära dig styla inför en bostadsförsäljning genom att göra fysiska stylingar. Du kommer lära dig hur du möblerar en bostad där utgångspunkten är Feng shui. Du lär dig färglära och hur färg påverkar oss på olika sätt. Du får även lära dig det viktigaste inom ljussättning av olika rum.

Vi kommer gå igenom grunder i fotografering samt hur du ska marknadsföra dig som inredare när du är klar med utbildningen. Utbildningen passar både dig som vill starta eget, ta anställning hos något inredningsföretag eller för dig som har ett stort intresse för inredning och vill lära dig mer.

Du kan efter avslutad kurs göra homestyling inför en försäljning eller ta uppdrag för privatpersoner och inreda deras hem.

Arbeta som professionell inredare

Inredningsutbildningen på distans ger dig många möjligheter. Efter din utbildning har du många valmöjligheter. Kanske älskar du inredning och vill bara lära dig mer eller så vill du arbeta med inredning på heltid, antingen som anställd på någon homestylingfirma eller som egenföretagare.

Utbildningen fokuserar på att du ska kunna ha ett arbete och försörja dig som inredare eller homestylist. Utbildningen innehåller omfattande teoretisk utbildning och övningar samt hemuppgifter och efter avslutad och godkänd utbildning får du ett certifieringsbevis som visar att du genomfört hela utbildningen och vad den innehåller.

Du kan nu titulera dig Certifierad inredare och homestylist. Under utbildningens gång har du alltid tillgång till din kursledare som guidar dig i dina frågor så att du kan nå dina drömmar.

Innehåll i utbildning

Modul 1

Introduktion Feng Shui
Kraftpositioner i ett rum
CHI
Baguan
Inredningselement
Yin och yang – balans
Skapa stilleben
Ytor i rummet och rumstyper
Skapa planritning i 2D, 3D
Symbollära planritningar
Rumsuppfattning
Dimensioner i rummet
Mönster i ett rum
Upplevelse av gardiner
Akustik
Inreda olika rumstyper
Stilhistoria genom tiderna

Modul 2

Färglära
Komplementfärger
Primära, sekundära och tertiära färger
Färgupplevelse – ton i ton
Vitt och dess nyanser
Checklista färgsättning av rum
Tapeter och olika mönster
Mönster och färg ihop
Fondvägg och dess påverkan
Hänga tavlor på rätt sätt
Tavelväggar rätt och fel
Moodboards på ett säljande sätt
Skapa moodboards till kund
Inredningsförslag till fiktiv kund
Fler användningsområden av rum
Kända formgivare

Modul 3

Ljus och CHI ihop
Ljuskällor
Färgåtergivning
Termer vid belysning
Bländning Ljussättning
Olika armaturer
Ljussättning i alla rum
Checklista – rum för rum
Textilier
Egenskaper textilier
Mattor
Olika typer av golv
Lära om material
Proffsig inköpslista till kund
Inredningsstilar
Framtidsplaner inredare

Modul 4

Homestyling införsäljning
Homestyling checklista
Textilier vid en homestyling
Möblering efter rumstyp
Inredningsdetaljer i din inredning
Belysning – homestyling
Rumsgenomgång – rum för rum
Homestyling – steg för steg
Checklista inför homestyling
Inred utomhus
Färgsättning och belysning utomhus
Så här gör du en portfolio
Fotografering tips
Att arbeta som inredare
Behovsanalys
Konsultation med kund
Presentationsteknik
Egen verksamhet och marknadsföring
Mallar att använda i ditt yrke

Efter att ha genomfört och blivit godkänd på det praktiska certifieringsprovet får du ditt certifikat på att du har läst till Certifierad inredare och homestylist.

Det här får du av Design Academy

På vår inrednings- och designskola arbetar erfarna och motiverade inredare som lärare vilka brinner för inredning och design. Din lärare kommer se till så du får en gedigen heltäckande yrkesutbildning samt en stabil grund att stå på när du ska ut i arbetslivet och ta dina första uppdrag eller arbeta som inredare via en anställning.

Du kommer få utföra inlämningsuppgifter som verkligen är hands-on där du lär dig viktiga inredningsbegrepp så som t.ex siktlinje, hur mönster och val av tapet påverkar helheten samt andra viktiga tekniker för att få till en balanserad inredning som är rätt för kunden.

Våra korta svarstider och lärare som stöttar dig hela vägen gör det lätt för dig som elev att utföra utbildningen på den tid du tänkt dig eftersom den är helt i den igen takt.

Du får även tillgång till din elevportal med videomaterial, bilder, text, nedladdningsbara dokument och mallar. Kursledaren kan enkelt kan följa dig och tilldelar dig inläsningsmaterialet block efter block tills du blir godkänd och slutligen får du ditt certifikat.

När dina uppgifter för varje block är rättade och godkända skickar vi dig nästa block. Efter att du är klar med 4 moduler avslutas allt med ett certifieringsprov med bland annat praktiska uppgifter/stylingar.

Förkunskaper

Inga särskilda förkunskaper krävs. Utbildningen kan läsas som nybörjare. Älskar du att arbeta praktiskt med händerna och skapa? Älskar du design och vill lära dig hur man skapar harmoni i ditt och i andras hem? Då passar den här inredningskursen dig perfekt!

För vem

Utbildningen är för alla som vill arbeta med inredning på något sätt. I materialet fokuserar vi på inredning för homestyling samt inredning för privatpersoner och företag. Du kommer få de verktyg du behöver för att tryggt kunna presentera dina inredningsförslag för kund.

Kursens mål

Målet med utbildning är att du ska känna dig trygg i dina inredningsval och att du ska få de verktyg du behöver för att antingen starta eget inom inredning eller ta anställning och arbeta som inredare på heltid.

Programvara till utbildningen

Du behöver ingen speciell programvara för att kunna utföra utbildningen utan de vanligaste som Word, till att skriva i och tex PowerPoint eller liknande för att göra moodboards. Du kommer att skapa en del gratiskonton online för att kunna göra andra uppgifter så som t ex planritningar i 2D eller 3D.

Kursledaren

Under utbildningens gång har du alltid tillgång till din kursledare som guidar dig i dina frågor så att du kan nå dina drömmar. Hör av dig via telefon eller mail om du har några funderingar.

Pris

Utbildningen kostar 15.500 kr och kan betalas med kort, faktura eller delbetalning via Billmate. Du beställer utbildningen på Design Academys hemsida.

Har du frågor?

Om du undrar över någonting är du välkommen att kontakta Design Academy på info@design-academy.se

Under utbildningens gång har du alltid tillgång till din kursledare som guidar dig i dina frågor så att du kan nå dina drömmar. Hör gärna av dig på info@design-academy.se om du har några funderingar.